Comunicate de presă

 
                                                                         Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară
 
           Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc, în perioada  11-14 mai, în  Antalya, Turcia.
          Evenimentul, cu tema Suportul medical operațional; Cooperarea civili-militari în situații cu victime multiple,  a reunit specialiști din domeniul medicinei militare aparținând serviciilor de profil din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.
Această manifestare este singura activitate științifică care se adresează întregului personal medico-militar din Ministerul Apărării Naționale (medici, subofițeri sanitari, asistente și studenți ai Institutului Medico- Militar) iar dialogul științific promovat sub egida BMMC, contribuie la creșterea vizibilității activității medico-militare din zona Balcanică.
          Delegația României a fost condusă de colonel medic Alexandru KERESZTES, reprezentantul șefului Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, general de brigadă medic dr. Ionel OPREA.
          La încheierea lucrărilor, primul loc a revenit României pentru  cea mai bună lucrare științifică a întregului congres opținut de doamna medic dr. Mălina CIUMAȘU RÎMBU, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta  Militar “ Dr.  Iacob Czihac” din Iași.
         De asemenea, cea mai bună prezentare orală din partea României a revenit maiorului medic Daniel NICA din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene și cel mai bun poster pentru România a fost caștigat de domnului dr. biolog Alexandru VLADIMIRESCU, reprezentant al Centrului de Cercetări Științifice Medico-Militare.
 
 
          Direcția medicală
 
Vineri, 3 Februarie, 2017 | Comunicat de presă
Vineri, 19 August, 2016 | Comunicat de presă
Vineri, 3 Iunie, 2016 | Comunicat de presă
Vineri, 15 Aprilie, 2016 | Comunicat de presă
Miercuri, 10 Februarie, 2016 | Comunicat de presă
Miercuri, 25 Noiembrie, 2015 | Comunicat de presă
Evenimente Arhiva

Comitetul Șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre NATO

În perioada 28 – 31 mai, la Praga, în Republica Cehă, a avut loc cea de-a 49-a întâlnire a șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre ale NATO (COMEDS), activitate la care a participat, ca reprezentant al Direcției medicale, colonelul medic Doina BALTARU, comandantul Spitalului Militar de Urgență dr. Constantin Papilian, din Cluj-Napoca.

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară

Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc, în perioada 11-14 mai, în Antalya, Turcia.

Conferință cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar

În perioada 22-24 martie, la Iași a avut loc conferința cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar, în organizarea Direcției medicale din Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și cu sprijinul Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Iacob Czihac din Iași.
Comunicate de presa Arhiva

ANUNȚ

Candidații pentru exemenul de admitere la Institutul Medico-Militar vor susține examenul miercuri, 25 iulie, în sala de sport a Facultății de Medicină Generală din Bulevardul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 2, București.

Admitere la Institutul Medico-Militar

Miercuri, 25 iulie a.c., are loc examenul de admitere la Institutul Medico-Militar în locaţiile aparţinând Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, respectiv, Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. În urma promovării probelor eliminatorii, situaţia finală se prezintă astfel:

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială. M.Ap.N. se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!". 
 
Top