Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară la Belgrad

 

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară la Belgrad

 

Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXII-a ediție, are loc, în perioada 25-28 septembrie, la Belgrad, Serbia.

 

Participanții delegației române vor susține un număr de 60 de lucrări științifice acoperind tematici aparținând specialităților medicale cât și tematici aparținând domeniul medico-militar privind transplantul de organe și celule stem, terapii inovatoare a plăgilor acute și cronice precum și despre medicina militară în operațiile de menținere a păcii.

 

La întâlnirea șefilor Serviciilor medicale militare principala tema de discuții o constituie viitorul program de reciprocitate privind schimbul de specialiști din țările membre ale BMMC.

 

De asemenea, și anul acesta vom avea studenți în medicină militară care vor susține lucrări științifice în cadrul secțiunii rezervate acestora.

 

***

Bazele acestei cooperării inter-regionale au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au resimțit atât nevoia deschiderii unor canalele de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare și care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor, în astfel de cazuri.

 
 
Direcția medicală
 
Top