Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj Napoca

Mar, 9.02.2016, 09:02 

www.smucluj.ro

Înființarea Spitalului Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj Napoca este legată de Marea Unire de la 1 Decembrie 1918; la două luni de la acest eveniment se hotărăște de către administrația romană din Cluj, prin Ordinul Consiliului Dirigent din data de 01.02.1919, preluarea de către Garda Națională Romană a Spitalului de Zonă Interioară nr. 400 de la fosta armată austro-ungară. La data de 28.05.1919, potrivit ordinului nr. 15015 / 1919 al Marelui Stat Major, spitalul primește denumirea de Spitalul Militar al Corpului 6 Armată cu sediul în garnizoana Cluj.
Astăzi, Spitalul Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" Cluj Napoca poartă numele ilustrului general medic Constantin Papilian, participant la campania armatei române pe frontul de răsărit, în cadrul Regimentului 431 Vânători de munte, dislocat în zona de operațiuni caucaziene. Din anul 2001 spitalul a fost declarat prin ordin comun al ministrului apărării și ministrului sănătății publice, Spital Militar de Urgență.

Spitalul Militar de Urgență "Dr. Constantin Papilian" Cluj Napoca este unitatea sanitară cu paturi, în subordinea și administrarea Direcției Medicale a Ministerului Apărării, care acordă servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pe baza contractelor de furnizare încheiate cu CASAOPSNAJ.

Evenimente Arhiva

Autoevaluarea stării Direcției medicale pe anul 2017

Direcția medicală a desfăşurat vineri, 02 februarie a.c., activitatea de Autoevaluare a stării Direcției medicale pentru anul 2017, la Palatul Cercului Militar Național.

Ziua medicinei militare

Cu prilejul Zilei medicinei militare, ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a transmis luni, 21 august, corpului medico-sanitar al Armatei, aprecierea și respectul conducerii și personalului M.Ap.N., subliniind performanțele deosebite ale spitalelor militare, instituții în care pacienții din România, atât militari cât și civili, au mare încredere.

Ceremonie de numire în funcție a șefului Direcției medicale a M.Ap.N.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și secretarul de stat Nicolae Nasta au fost prezenți luni, 7 august, la ceremonia de numire în funcție a șefului Direcției medicale a M.Ap.N., colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea.
Comunicate de presa Arhiva

Autoevaluarea stării Direcției medicale pe anul 2017

Direcția medicală a desfăşurat vineri, 02 februarie a.c., activitatea de Autoevaluare a stării Direcției medicale pentru anul 2017, la Palatul Cercului Militar Național.

Conferința anuală a Spitalului Militar de Urgență din Cluj-Napoca

Conferința anuală a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian”, cu tema Particularități ale medicinei militare în contextul serviciilor medicale integrate, se va desfășura, în perioada 19-21 octombrie, la sediul instituției medicale din Cluj-Napoca.

Activitatea de autoevaluare a activității Institutului Medico-Militar

Autoevaluarea activității Institutului Medico-Militar pentru anul universitar 2016-2017 s-a desfăşurat astăzi, 02 octombrie 2017, la sediul instituţiei militare de învățământ, în prezența șefului Direcției medicale, colonelul medic Ionel Oprea. 
 
Top