Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN 

CTS-MApN Facebook

Sângele este singurul medicament din lume care nu se găseşte în farmacii, dar poate fi eliberat gratuit pe reţeta unui gest de omenie.
Totul este poveste, până în clipa în care realitatea ne demonstrează că noi, tu sau unul dintre apropiaţii noştri avem nevoie urgentă de picătura de sânge… pentru a supravieţui.
Gestul donării benevole de sânge ar trebui să devină un act de reflex social. În fiecare clipă cineva are nevoie urgentă de sânge sănătos şi nu trebuie să aşteptăm tragedii colective pentru a ne conecta la reţeaua de responsabilitate socială.
Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale  (CTS-MApN) este unica unitate de acest fel din Sistemul Naţional de Apărare. Echipa CTS-MApN îşi doreşte schimbarea mentalităţii donatorului benevol de sânge din România şi de aceea vă invită să consideraţi actul donării o prioritate în anii care vor urma atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât şi a celor dragi sau cu totul necunoscuţi.
Vă mulţumim, în numele primitorilor, pentru nobilul dumneavoastră gest şi vă aşteptăm într-un sediu modern, din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (între orele 7.30-12.00, de luni până vineri) pentru a fi eroul nostru!

*Articol preluat din Observatorul Militar ANUL XXV  NR. 7

Evenimente Arhiva

Comitetul Șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre NATO

În perioada 28 – 31 mai, la Praga, în Republica Cehă, a avut loc cea de-a 49-a întâlnire a șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre ale NATO (COMEDS), activitate la care a participat, ca reprezentant al Direcției medicale, colonelul medic Doina BALTARU, comandantul Spitalului Militar de Urgență dr. Constantin Papilian, din Cluj-Napoca.

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară

Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc, în perioada 11-14 mai, în Antalya, Turcia.

Conferință cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar

În perioada 22-24 martie, la Iași a avut loc conferința cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar, în organizarea Direcției medicale din Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și cu sprijinul Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Iacob Czihac din Iași.
Comunicate de presa Arhiva

ANUNȚ

Candidații pentru exemenul de admitere la Institutul Medico-Militar vor susține examenul miercuri, 25 iulie, în sala de sport a Facultății de Medicină Generală din Bulevardul Eroilor Sanitari, nr. 8, sector 2, București.

Admitere la Institutul Medico-Militar

Miercuri, 25 iulie a.c., are loc examenul de admitere la Institutul Medico-Militar în locaţiile aparţinând Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, respectiv, Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş. În urma promovării probelor eliminatorii, situaţia finală se prezintă astfel:

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională și Centrul de Transfuzie Sanguină București, organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială. M.Ap.N. se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!". 
 
Top