Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN 

CTS-MApN Facebook

Sângele este singurul medicament din lume care nu se găseşte în farmacii, dar poate fi eliberat gratuit pe reţeta unui gest de omenie.
Totul este poveste, până în clipa în care realitatea ne demonstrează că noi, tu sau unul dintre apropiaţii noştri avem nevoie urgentă de picătura de sânge… pentru a supravieţui.
Gestul donării benevole de sânge ar trebui să devină un act de reflex social. În fiecare clipă cineva are nevoie urgentă de sânge sănătos şi nu trebuie să aşteptăm tragedii colective pentru a ne conecta la reţeaua de responsabilitate socială.
Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale  (CTS-MApN) este unica unitate de acest fel din Sistemul Naţional de Apărare. Echipa CTS-MApN îşi doreşte schimbarea mentalităţii donatorului benevol de sânge din România şi de aceea vă invită să consideraţi actul donării o prioritate în anii care vor urma atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât şi a celor dragi sau cu totul necunoscuţi.
Vă mulţumim, în numele primitorilor, pentru nobilul dumneavoastră gest şi vă aşteptăm într-un sediu modern, din incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (între orele 7.30-12.00, de luni până vineri) pentru a fi eroul nostru!

*Articol preluat din Observatorul Militar ANUL XXV  NR. 7

Evenimente Arhiva

Comitetul Șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre NATO

În perioada 28 – 31 mai, la Praga, în Republica Cehă, a avut loc cea de-a 49-a întâlnire a șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre ale NATO (COMEDS), activitate la care a participat, ca reprezentant al Direcției medicale, colonelul medic Doina BALTARU, comandantul Spitalului Militar de Urgență dr. Constantin Papilian, din Cluj-Napoca.

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară

Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc, în perioada 11-14 mai, în Antalya, Turcia.

Conferință cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar

În perioada 22-24 martie, la Iași a avut loc conferința cu tema Calitatea serviciilor de sănătate în sistemul medical militar, în organizarea Direcției medicale din Ministerul Apărării Naționale, în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și cu sprijinul Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Iacob Czihac din Iași.
Comunicate de presa Arhiva

inaugurarea plăcii memoriale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Iași

JOI, 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei României, a avut loc inaugurarea plăcii memoriale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Iași.

Manifestare ştiinţifică de elită organizată la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin”Sibiu

În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.

Conferinta internationala privind progresele in medicina prin tehnologie MEDITECH

In intervalul 17-20 octombrie la Cluj-Napoca a avut loc a 6-a editie a Conferintei internationale privind progresele in medicina prin tehnologie MEDITECH. Initiatorul si gazda evenimentului este Universitatea Tehnica Cluj.Spitalul Militar de Urgenta "Dr.Constantin Papilian "Cluj-Napoca a fost partener al acestei conferinte. 
 
Top