Comunicate de presa

Vizită de lucru a ministrului apărării naţionale la Craiova şi Deveselu

 19.07.2019
Vizită de lucru a ministrului apărării naţionale la Craiova şi Deveselu.
detalii...

Inaugurarea plăcii memoriale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Iași

 29.10.2018
JOI, 25 octombrie 2018, de Ziua Armatei României, a avut loc inaugurarea plăcii memoriale de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Iași.
detalii...

Manifestare ştiinţifică de elită organizată la Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin”Sibiu

 29.10.2018
În perioada 17-19 octombrie, Asociația Română de Chirurgie a Peretelui Abdominal (ARCPA) a organizat la Sibiu cea de-a şasea conferinţă anuală, cu tema „Complicaţii ale chirurgiei parietale”. Societatea, înfiinţată în 2013 la Cluj Napoca, reuneşte chirurgi din toată ţara, cu preocupări legate de metodele moderne de tratament ale herniilor şi eventraţiilor abdominale.
detalii...

Conferinta internationala privind progresele in medicina prin tehnologie MEDITECH

 29.10.2018
In intervalul 17-20 octombrie la Cluj-Napoca a avut loc a 6-a editie a Conferintei internationale privind progresele in medicina prin tehnologie MEDITECH. Initiatorul si gazda evenimentului este Universitatea Tehnica Cluj.Spitalul Militar de Urgenta "Dr.Constantin Papilian "Cluj-Napoca a fost partener al acestei conferinte.
detalii...

Conferința anuală a Spitalului Militar de Urgență Cluj-Napoca.

 29.10.2018
În zilele de 18-19 octombrie 2018 se desfăşoară, în Sala de Conferințe a Spitalului Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” Cluj-Napoca, conferința anuală a spitalului. Tematica aleasă se concentrează pe tehnici minim invazive de diagnostic şi tratament.
detalii...

EU MoDex 2018

 29.10.2018
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, au verificat astăzi în teren, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din comuna Pantelimon, împreună cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, viabilitatea interconectării capabilităților militare de medicină operațională ale Armatei României cu structurile angajate prin mecanismele naționale și europene de intervenție în situațiile majore de urgențe civile.
detalii...

M.Ap.N. participă la Exercițiul SEISM 2018

 29.10.2018
Ministerul Apărării Naţionale participă, alături de structurile cu responsabilităţi în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă, la exerciţiul naţional SEISM 2018, planificat de Ministerul Afacerilor Interne.
detalii...

Workshop-ul Modelarea și simularea de tip constructiv în managementul consecințelor atacului biologic

 29.10.2018
Centrul de Cercetări Științifice Medico- Militare, organizează workshop-ul „Modelarea și simularea de tip constructiv în managementul consecințelor atacului biologic” în data de 11.10.2018 la Centrul pentru Jocuri de Război și Experimentări Doctrinare, Universitatea Națională de Apărare „CAROL I”.
detalii...

Ziua distinşilor vizitatori în cadrul exercițiului CJAS18

 29.10.2018
În data de 04 octombrie au participat din partea Direcției medicale, col. Doina Baltaru şi Claudia Ţiglea, la ziua distinşilor vizitatori în cadrul exercițiului CJAS18 ce a avut loc la ST.Mary's Barracks, York, Marea Britanie.
detalii...

Conferința Medical Innovation 2018 - Prolonged

 29.10.2018
În zilele de 2 și 3 octombrie s-a desfășurat la Birmingham, UK, Conferința Medical Innovation 2018 - Prolonged Care, activitate la care au participat din partea Direcției medicale colonelul medic Doina Baltaru, comandantul Spitalului militar de Urgență din Cluj și Claudia Țiglea.
detalii...

Începerea anului universitar la Institutul medico-militar

 29.10.2018
Luni, 1 octombrie a.c., are loc festivitatea de deschidere a anului universitar la Institutul Medico-Militar în locațiile aparținând Institutului Medico-Militar din București și cea aleasă de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, după cum urmează:
detalii...

Caravana medicală organizată de Spitalul Militar de Urgență Sibiu în localitatea Criscior, județul Hunedoara

 29.10.2018
În data de 30 septembrie 2018 am organizat ce-a de a treia caravană medicală în localitatea Criscior, județul Hunedoara.
detalii...

Caravana medicală în județul Galați

 29.10.2018
În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Spitalul Militar de Urgență Galați s-a alăturat proiectului la nivel național, aprobat și susținut de către Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale, ”Uniți sub Tricolor prin sănătate” și a organizat o Caravană Medicală, sâmbătă, 29 septembrie 2018, în localitatea Cudalbi, județul Galați.
detalii...

O nouă caravană medicală organizată de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești în comuna Căldăraru, județul Argeș

 29.10.2018
Campania umanitară organizată de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, aprobată și susținută de către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale continuă în luna SEPTEMBRIE în COMUNA CĂLDĂRARU, situată în sudul județului Argeș.
detalii...

Caravana medicală în județul Harghita

 29.10.2018
În anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Spitalul Militar de Urgență Regina Maria Brașov se alătură proiectului la nivel național, aprobat și susținut de către Direcția medicală a Ministerului Apărării Naționale, ”Uniți sub Tricolor prin sănătate” și organizează o Caravană Medicală, într-o a doua acțiune, sâmbătă, 29 septembrie 2018, în localitatea Bălan, județul Harghita, fostă zonă minieră, cunoscută pentru exploatarea de materiale neferoase și identificată ca zonă defavorizată în prezent, atât din punct de vedere socio-economic, cât și medical.
detalii...

O nouă caravană medicală organizată de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești în comuna Căldăraru, județul Argeș

 29.10.2018
Campania umanitară organizată de Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, aprobată și susținută de către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale continuă în luna SEPTEMBRIE în COMUNA CĂLDĂRARU, situată în sudul județului Argeș.
detalii...

Forumul de Planificare și Coordonare Medicală al COMEDS

 29.10.2018
În perioada 25-27.09.2018, s-a desfăşurat la Comandamentul Corpului Multinațional Nord-Est, Sczcecin, în Polonia, Forumul de Planificare și Coordonare Medicală al COMEDS.
detalii...

Spitalul Militar de Urgență FOCȘANI CARAVANA MEDICALĂ “UNIȚI SUB TRICOLOR, PRIN SĂNĂTATE”

 29.10.2018
Sâmbătă, 22 septembrie 2018, în an al centenarului Marii Uniri, Spitalul Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu” Focșani a organizat, activitatea de voluntariat - Caravana medicală sub egida “UNIȚI SUB TRICOLOR, PRIN SĂNĂTATE”, prin care au acordat investigații medicale gratuite locuitorilor din comunele Jitia și Vintileasca, din județul Vrancea. 16 medici din specialitățile medicină internă, gastroenterologie, cardiologie, diabet zaharat și boli de nutriție, chirurgie generală, ginecologie, ortopedie-traumatologie, ORL, neurologie, psihiatrie, reumatologie, pneumologie, medicină de urgență, asistență medicală primară au consultat peste 250 de pacienți, copii, tineri și vârstnici, au recoltat 110 analize medicale în regim de urgență, au efectuat 168 electrocardiograme, 88 ecografii abdominale, au distribuit 250 pachete cu medicamente (suplimente alimentare), au acordat ajutor medical la 14 bolnavi imobilizați la pat și au distribuit 130 kituri de îngrijire și igienă pentru copii.
detalii...

Caravana medicală a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" Timişoara

 29.10.2018
Caravana medicală Uniți sub Tricolor prin Sănătate, continuă în ziua de vineri, 14 septembrie 2018, la Crucea Monument de pe Muntele Mic, din județul Caraș-Severin, pentru participanții la pelerinajul organizat de Episcopia Caransebeșului, în memoria eroilor români făuritori ai Marii Uniri din 1918.
detalii...

„Caravana umanitară - Uniţi sub Tricolor prin sănătate” - Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iași.

 29.10.2018
Astăzi 08 septembrie a.c., a avut loc în localitatea Cozmeşti din judeţul Iaşi prima acţiune din cadrul campaniei umanitare „Caravana umanitară - Uniţi sub Tricolor prin sănătate”, proiect desfăşurat la nivel naţional, în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri cu participarea personalului medical al Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iași. Campania este iniţiată de Ministerului Apărării Naţionale coordonată de către Direcţia Medicală.
detalii...

Top