DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Redeschiderea activitatatii Sanatoriului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir,, Bălțătești
23.06.2020


 
 
Începând cu data de 24.06.2020, Sanatoriul de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală ,,Dr. Dimitrie Cantemir,, Bălțătești redeschide activitatea specifică de recuperare medicală folosind factorul natural de cură, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.
Pentru pacienții internați prin contractul cu CASAOPSNAJ, seriile de tratament se reduc de la 14 la 10 zile, procedurile de balneofizioterapie efectuându-se inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
Pacienții vor fi testați inițial telefonic de către personalul de la recepția sanatoriului, privind încadrarea în grupele de la 1 ÷ 4:
 
GRUPA 1 Pacient
● asimptomatic (fără simptome sugestive de infecție virală - tuse, dureri sau senzație de iritare faringiană, dificultăți respiratorii, pierdere miros/gust, febră peste 38°C sau/și senzație de febră, vomă, diaree),
● fără contact cunoscut cu simptome sugestive de infecție virală,
dar care,
● face parte din grupele de risc - vârsta (peste 65 ani), complicații ale HTA, boală respiratorie cronică, diabet, insuficiență cardiaca, obezitate (IMC>30), imunodepresie congenitală sau dobândită, femei însărcinate.
Pacienții din GRUPA 1 beneficiază de tratament astfel:
- tratamente de urgență în intervale orare special dedicate acestei grupe de risc;
- tratamente non-urgență pot fi efectuate, doar după evaluarea risc-beneficiu pentru pacient și doar în intervale orare special dedicate acestei categorii de risc.
 
GRUPA 2 Pacient 
● asimptomatic (fără simptome sugestive de infecție virală - tuse, dureri sau senzație de iritare faringiană, dificultăți respiratorii, pierdere miros/gust, febră peste 38°C sau/și senzație de febră, vomă, diaree),
● fără contact cunoscut cu o persoană simptomatică.
Pacienții din GRUPA 2 beneficiază de tratamente de urgență și de tratamente non-urgență, după caz.
 
          GRUPA 3 Pacient 
● asimptomatic dar,
● aflat în contact direct cu o persoană diagnosticată sau cunoscută cu simtome sugestive de infecție SARS-CoV-2.
 
          GRUPA 4 Pacient 
Pacient diagnosticat sau care prezintă simptomele infectării virale.
 
Vor fi internați doar pacienții din grupele 1 și 2.
Pacienții vor fi obligați să poarte mască de protecție.
 
UNDE NE GĂSEŞTI:
Localitatea BĂLŢĂTEŞTI
Str. Florilor, Nr. 63, Jud. Neamţ
Telefon: 0233 244 018; 0233 244 017
Fax: 0233 244 077
E-mail: statiuneabaltatesti@mapn.ro