DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Fonduri europene



 
COMUNICAT DE PRESĂ
„PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”
Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, unitate a Direcției Medicale, anunță demararea proiectului Realizare pavilion nou – bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu”, finanțat prin
Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12-Sănătate, Investiția I2.Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, investiția specifică:
I2.1-Infrastructură publică nouă.

Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin, în calitate de unitate sanitară beneficiară, implementează proiectul „Realizare pavilion nou-bloc chirurgical politraumă din cazarma 1044 Sibiu”, în baza Contractului de finanțare nr. S.P.84/10/20.04.2023, modificat și completat  prin Actul Adițional nr.1, încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții.
Durata contractului de finanțare este de 36 de luni, respectiv până la data de 30.06.2026.
Obiectivul general al proiectului este realizarea unei construcții noi cu regim de înălțime D+P+3E cu destinația de pavilion chirurgical, urmând a include: C.P.U., Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, U.T.S, Secţie A.T.I şi Bloc operator, Secţie clinică chirurgie generală, Secţie ORL, bloc alimentar, spălătorie, spaţii tehnice, depozite şi alte funcţiuni anexe şi conexe. De asemenea, se doreşte realizarea de platforme, alei carosabile şi pietonale în cadrul incintei, precum şi extinderea reţelelor de utilităţi și țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, obiective care concordă cu obiectivul Investiției 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, din cadrul Reformei 3-Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate.

Obiectivele specifice sunt:
Edificarea unei unității de chirurgie-traumatologie care să asigure menţinerea acreditării A.N.M.C.S., precum şi respectarea normelor privind structura funcţională a secţiilor şi compartimentelor, crearea circuitelor optime și asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în conformitate cu Ordinul ministrului sănătăţii publice nr. 914/2006 şi implementarea proiectului „POLITRAUMĂ”.
 O secţie clinică de chirurgie generală care, împreună cu celelalte secţii şi compartimente chirurgicale îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii conforme cu standardele actuale. Realizarea unei construcţii noi, să ofere oportunitatea reproiectării spaţiilor destinate secțiilor chirurgicale și compartimentelor aferente: saloane bolnavi (o rezervă a câte 1 pat, 16 rezerve a câte 2 paturi și 19 saloane a câte 3 paturi, fiecare cu grup sanitar propriu), cabinete de consultație și săli de tratament, cabinete medici și asistenți, grupuri sanitare pentru personal, precum și spații conexe.
Prin realizarea unei construcţii noi, Secţia A.T.I., va putea asigura spații pentru 15 paturi - aşa cum prevede organigrama aprobată a spitalului, fiind în conexiune directă cu blocul operator și secțiile chirurgicale.
 Blocul operator, care în prezent cuprinde 4 săli de operaţii folosite atât de Secţia clinică chirurgie generală, cât şi de compartimentele aferente, la care se adaugă cele 2 săli dispuse la etajul III al clădirii folosite de Secţia ORL şi Compartimentul O.M.F., va putea fi realizat la standarde corespunzătoare şi dimensionat la 6 săli de operaţii care să permită diversificarea și dezvoltarea în domeniul chirurgical.
Unitatea de transfuzii sanguine, care în prezent funcţionează într-un spaţiu insuficient, va putea fi proiectată astfel încât să îndeplinească toate condiţiile de funcţionare şi acreditare și care să permită accesul facil.
 Compartimentul de Primire Urgenţe ar beneficia de spaţii corespunzătoare şi de o amplasare conformă, în imediata vecinătate/legătură cu Secţia A.T.I. şi Blocul operator, fiind dispus la parterul noului pavilion chirurgical, alături de stația centrală de sterilizare și laboratorul de imagistică medicală.
  În urma eliberării spaţiilor ocupate în prezent în pavilionul A de către secţiile chirurgie, ORL, A.T.I. şi respectiv Blocul operator, Secţia medicină internă, Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală şi Laboratorul de analize medicale vor beneficia de mai multe spaţii.
 Blocul alimentar, depozitul de alimente şi spălătoria vor putea fi amplasate în noul pavilion la demisol, cu respectarea normativelor privind cerinţele de autorizare.  

Valoarea totală cu TVA a proiectului este de 96.937.025,29  lei, din care suma de 92.090.174,02 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR, iar suma de 4.846.851,27 lei reprezintă contribuția proprie.
Manager proiect: Codrin-Dumitru MUNTEANU. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: finantare_externa@mapn.ro sau  telefonic: 0213 118 773.  
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Apărării Naționale, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României
***

COMUNICAT DE PRESĂ
„PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”
Ministerul Apărării Naționale prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, unitate a Direcției Medicale, anunță demararea proiectului Realizare pavilion nou medicină operațională-politraumă D+P+4E, drum de acces și rețele în cazarma 646 Brașov”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12-Sănătate, Investiția I2.Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, investiția specifică:
I2.1-Infrastructură publică nouă.

Ministerul Apărării Naționale prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Regina Maria”, în calitate de unitate sanitară beneficiară, a început implementarea proiectului „Realizare pavilion nou medicină operațională-politraumă D+P+4E, drum de acces și rețele în cazarma 646 Brașov”, în baza Contractului de finanțare nr. S.P.81/6/20.04.2024, modificat și completat  prin Actul Adițional nr.1, încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții.
Durata contractului de finanțare este de 36 de luni, respectiv până la data de 30.06.2026.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea unui pavilion medical nou, cu un regim de înălțime D+P+4E, pentru care este necesară demolarea unor construcții existente, realizarea unui corp de legătură dintre pavilionul medical nou și pavilionul existent B, realizarea unui drum de acces pentru ambulanțe de la poartă până la noul pavilion și alei, asigurarea utilităților aferente (alimentare cu apă și rețeaua de hidranți exteriori, canalizare, alimentare cu agent termic, alimentare cu energie electrică etc.). Implementarea proiectului asigură investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, inclusiv militari NATO, rezerviștilor armatei române, precum și populației civile în condiții de siguranță (la incendiu, la seisme, la infecții, epidemii, pandemii, etc.) și țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, obiective care concordă cu obiectivul Investiției 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, din cadrul Reformei 3-Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate.

Obiectivele specifice sunt:
Edificarea unei unități de primiri urgențe,  care va dispune de încăperi pentru primire/triaj pacienți, birou de informare/documentare, camera de resuscitare, cabinete consultații, spațiu evaluare si tratament imediat, spațiu pentru ghipsare/pregătire a atelelor pentru ghipsare, spații de depozitare, spațiu de igienizare/deparazitare, camera monitorizare, salon izolare, microlaborator, o sală de operații politraumă cu salon de terapie intensivă, cabinet medic sef, cabinet asistent sef, camera de odihnă personal și grup sanitar.
De asemenea, se vor construi 7 săli de operații, grupate pe zona septică și aseptică saloane de terapie intensivă și spații anexe.
Clădirea va avea un număr de 125 de paturi și va cuprinde un sector CPU cu 12 paturi și sector spitalizare chirurgie, cu un număr de 113 paturi repartizate astfel: 4 paturi Intervențional, 88 paturi spitalizare continuă (specialitățile chirurgie generală, chirurgie toracică, urologie, neurochirurgie, ortopedie, oftalmologie, O.R.L., B.M.F.), precum și o secție de anestezie și terapie intensivă cu un număr de 21 paturi organizare în 2 unități de îngrijire.
În vederea realizării obiectivului general, obiectivele specifice ale proiectului sunt: demolarea pavilioanelor D – Farmacie - Laborator și H - Seră, realizarea unui pavilion nou cu destinația medicină operațională - politraumă, realizarea unui pavilion de legătură (pasarelă supraterană) între pavilionul nou și pavilion B existent, realizare branșamente/racorduri aferente pavilioanelor nou propuse, realizare drum de acces și alei pietonale din beton asfaltic, reamenajare accesului în incintă (împrejmuire cu porți de acces), reabilitare și extindere rețea de alimentare cu apă și rețea de hidranți exteriori, reabilitare și extindere rețea de canalizare, rețea de alimentare cu gaze naturale, realizare rețea exterioară de gaze medicale, reabilitare și extindere rețea de alimentare cu energie electrică, subterană de joasă tensiune.
Noua unitate spitalicească publică va include un serviciu sterilizare central și o unitate de transfuzii sanguine, un laborator de analize medicale, CPU, farmacie, cabinete explorări funcționale, unități de imagistică medicală de înaltă performanță (RMN, CT, RX, angiografie, radiologie, gastroenterologie), prosectură, precum și alte categorii de spații aferente logisticii medicale.
Noul edificiu se va desfășura pe o suprafață de 15.265 mp și va asigura o capacitate de asistență medicală de 21.750 persoane/an.
În cadrul proiectului este prevăzută reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu energie electrică, energie termică, apă, canalizare, precum și realizarea unei stații de gaze medicale și reconfigurarea rețelei de gaze medicale.
Valoarea totală cu TVA a proiectului este de 134.846.226,83 lei, din care suma de 107.752.357,87 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR, iar suma de 6.742.311,36 lei reprezintă contribuția proprie.
Manager proiect: Codrin-Dumitru MUNTEANU. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: finantare_externa@mapn.ro sau  telefonic: 0213 118 773.  
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Apărării Naționale, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României
***

COMUNICAT DE PRESĂ

PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”

Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Clinic de  Urgenţă Militar  ,,dr. Ştefan Odobleja”, unitate a Direcției medicale, anunță demararea proiectului Lucrări de investiții - Pavilion  de medicină operațională – politraumă în cazarma 1053 Craiova”, cod lucrare: 2017 – I – 1053 Craiova ", finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12-Sănătate, Investiția I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, investiția specifică:
I2.1-Infrastructură publică nouă.

Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Clinic de Urgenţă Militar ,,dr. Ştefan Odobleja”, în calitate de unitate sanitară beneficiară, a început implementarea proiectului - Pavilion  de medicină operațională – politraumă în cazarma 1053 Craiova”, cod lucrare: 2017 – I – 1053 Craiova, în baza Contractului de finanțare nr. S.P.82/7/20.04.2023 (SGU-128/20.04.2023), modificat și completat  prin Actul Adițional nr.1, AR22884/12.12.2023 (SGU-604/02.12.2023), încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții.
Durata contractului de finanțare este de 36 de luni, respectiv până la data de 30.06.2026.
Obiectivul general al proiectului este realizarea unei construcții noi cu un regim de înălțime S+P+2E, în vederea creării de spații cu destinația de modul chirurgie-traumatologie, care să corespundă nevoilor fundamentale pe linia funcționării optime a unității medicale. Implementarea proiectului asigură investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, inclusiv militari NATO, rezerviștilor armatei române, precum și populației civile în condiții de siguranță (la incendiu, la seisme, la infecții, epidemii, pandemii, etc.) și țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, obiective care concordă cu obiectivul Investiției 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, din cadrul Reformei 3-Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate.
Obiectivele specifice sunt:
  1. Realizarea unei construcții moderne de aproximativ 6.500 mp, conform standardelor NATO, care să adăpostească microstructuri medicale operaționale capabile de răspuns medical prompt în caz de nevoie, asigurând în același timp fluxurile și circuitele impuse de normativele sanitare în vigoare, cu posibilitate de integrare a asistenței medicale spitalicești în politraumă cu activitatea de medicină operațională.
  2. Secţia clinică Chirurgie generală îşi va putea desfăşura activitatea în condiţii conforme cu standardele NATO şi europene, realizarea unei construcţii noi oferind oportunitatea reproiectării spaţiilor şi circuitelor conform normativelor sanitare în vigoare.
  3. Vor exista spaţii amenajate pentru funcţionarea grupată a tuturor compartimentelor chirurgicale, atât a celor existente în organigrama spitalului (ortopedie-traumatologie, urologie, ginecologie) cât şi a celor care vor fi introduse în noua organigramă pentru alinierea la cerinţele de diversificare a serviciilor chirurgicale impuse de specificul militar.
  4. Serviciul A.T.I., care în prezent este dimensionat în compartiment de 10 paturi va putea fi transformat în secţie A.T.I. de 15 paturi - aşa cum prevede legislaţia actuală având în vedere capacitatea de 200 paturi a spitalului – şi va putea funcţiona în condiţii optime.
  5. Blocul operator, care în prezent cuprinde 2 săli de operaţii folosite atât de secţia chirurgie generală cât şi de compartimentele componente, va putea fi realizat la standarde corespunzătoare şi redimensionat la 3 săli de operaţii care să permită îndeplinirea condiţiilor pentru efectuarea de intervenții în diversele domenii chirurgicale, prin grupare în funcţie de compatibilităţi.
  6. Unitatea de transfuzii sanguine, care în prezent funcţionează într-un spaţiu subdimensionat ca suprafaţă şi compartimentare, va putea îndeplini toate condiţiile de funcţionare şi acreditare.
  7. Compartimentul de primire urgenţe, a cărui situare actuală prezintă dificultăţi de acces şi evacuare a pacienţilor, va beneficia de spaţii corespunzătoare conform normelor de acreditare, în imediata vecinătate/legătură cu secţia A.T.I. și blocul operator.
  8. Staţia centrală de sterilizare va fi amplasată în pavilionul nou, cu respectarea normativelor, permiţând transmiterea facilă a materialului sterilizat.
  9. Toate modificările enumerate ar determina îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite în principal militarilor români şi străini, având în vedere existenţa în zona Olteniei a Brigăzii Multinaţionale Craiova, Bazei militare de la Deveselu, Colegiului Militar Naţional „Tudor Vladimirescu” Craiova şi a altor facilităţi militare.
            Valoarea totală cu TVA a proiectului este de 51.923.727,05 lei, din care suma de 49.327540,69 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR, iar suma de 2.596.186,36 lei reprezintă contribuția proprie.
            Manager proiect: Codrin-Dumitru MUNTEANU. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: finantare_externa@mapn.ro sau  telefonic: 0213 118 773.
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Apărării Naționale, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României
***

COMUNICAT DE PRESĂ

„PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată!”

Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești, unitate a Direcției medicale, anunță demararea proiectului „Lucrări de investiții și intervenții în Cazarma 705 Pitești", finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 12-Sănătate, Investiția I2.Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, investiția specifică:
I2.1-Infrastructură publică nouă.

Ministerul Apărării Naționale, prin Spitalul Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu”, în calitate de unitate sanitară beneficiară, a început implementarea proiectului „Lucrări de investiții și intervenții în Cazarma 705 Pitești”, în baza Contractului de finanțare nr. S.P.83/12/20.04.2024, modificat și completat  prin Actul Adițional nr.1, încheiat cu Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator de reforme și investiții.
Durata contractului de finanțare este de 36 de luni, respectiv până la data de 30.06.2026.

Obiectivul general al proiectului este realizarea unei construcții noi cu un regim de înălțime S+P+2E+3E retras, în vederea creării de spații cu destinația de modul chirurgie-traumatologie, care să corespundă nevoilor fundamentale pe linia funcționării optime a unității medicale. Implementarea proiectului asigură investigarea stării de sănătate și tratamentul militarilor și personalului civil din cadrul Ministerului Apărării Naționale, militarilor aflați în misiuni în zona de responsabilitate a investiției, inclusiv militari NATO, rezerviștilor armatei române, precum și populației civile în condiții de siguranță (la incendiu, la seisme, la infecții, epidemii, pandemii, etc.) și țintește aducerea potențialului și eficienței serviciilor de urgență, diagnostic și tratament la nivelul țărilor Uniunii Europene cu sistem sanitar avansat, obiective care concordă cu obiectivul Investiției 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, din cadrul Reformei 3-Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate.

Obiectivele specifice sunt:
Edificarea unei unități de primiri urgențe,  care va dispune de încăperi pentru primire/triaj pacienți, birou de informare/documentare, camera de resuscitare, cabinete consultații, spațiu evaluare si tratament imediat, spațiu pentru gipsare/pregătire a atelelor gipsate, spații de depozitare, spațiu de igienizare/deparazitare, camera monitorizare, salon izolare, microlaborator, cabinet medic sef, cabinet asistent sef, camera de odihna personal si grup sanitar.
De asemenea, se va construi un modul politraumă, cu sală de operații, salon de terapie intensivă și spații anexe.
Un alt obiectiv prevăzut este înființarea un bloc operator centralizat, în cadrul căruia se vor institui 4 săli de operație grupate pe zona septică și aseptică,  precum și un salon de terapie intensivă si spații anexă.  
Adiacent se va institui un sector spitalizare chirurgie, cu un număr de 86 paturi repartizate astfel: 4 paturi spitalizare de zi (2 saloane a cate 2 paturi), 5 paturi N.A.T.O. (2 saloane cate 2 paturi, 1 rezerva de 1 pat), 77 paturi spitalizare continuă (14 paturi repartizate în 7 saloane a câte 2 paturi si 63 paturi repartizate în 21 saloane a câte 3 paturi), precum și o secție de anestezie și terapie intensivă cu un număr de 15 paturi organizare in 2 unități de îngrijire.
Noua unitate spitalicească publică va include un serviciu sterilizare central și o unitate de transfuzii sanguine, un laborator de analize medicale, cabinete explorări funcționale, unități de imagistică medicală de înaltă performanță (RMN, CT, RX, angiografie, radiologie, gastroenterologie), precum și alte categorii de spații aferente logisticii medicale.
Noul edificiu se va desfășura pe o suprafață construită de 15.753 mp și va asigura o capacitate de asistență medicală de 14.970 persoane/an.
În cadrul proiectului este prevăzută reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu energie electrică, energie termică, apă, canalizare, precum și realizarea unei stații de gaze medicale și reconfigurarea rețelei de gaze medicale.
Valoarea totală cu TVA a proiectului este de 111.119.353,95 lei, din care suma de 105.563.386,3 lei reprezintă valoarea eligibilă din PNRR, iar suma de 5.555.967,70 lei reprezintă contribuția proprie.
Manager proiect: Codrin-Dumitru MUNTEANU. Informații suplimentare se pot obține la adresa de e-mail: finantare_externa@mapn.ro sau  telefonic: 0213 118 773.  
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Apărării Naționale, finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României
***
 

 

      _______________________________________________________________________________________________________________________


În contextul crizei sanitare provocate de virusul SARS COV2, Directia medicala a apelat 3 proiecte finanţabile din fonduri europene, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare şi Programul Operaţional Capital Uman, pentru decontarea cheltuielilor generate de asigurarea cu echipamente de protecţie, materiale sanitare, facilităţi medicale mobile / spitale de campanie şi acordarea de stimulente personalului medical, astfel:
 
  • POIM/819/9/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19/1/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19
  1. Titlu proiect: Consolidarea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 in reteaua sanitara publica a Ministerului Apararii Nationale, Cod proiect:14231
  2. Titlu proiect: Crearea de capabilitati medicale mobile de diagnostic, izolare si tratament in contextul COVID 19, Cod proiect:140814
 
  • POCU/906/4/9/Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii/9/Creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii
  1. Titlu proiect: Masuri de stimulare a personalului din domeniul sanatatii aflat in prima linie de lupta cu noul coronavirus, Cod proiect:148361




 
29.11.2022

DIRECȚIA MEDICALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE A FINALIZAT PROIECTUL FINANȚAT DIN FONDURI EUROPENE CU TITLUL CREAREA DE CAPABILITĂȚI MEDICALE MOBILE DE DIAGNOSTIC, IZOLARE ȘI TRATAMENT ÎN CONTEXTUL COVID - 19

Direcția Medicală a Minsiterului Apărării Naționale, anunță finalizarea proiectului cu titlul ” Crearea de capabilități medicale mobile de diagnostic, izolare și tratament în contextul COVID - 19”, proiect cod SMIS 140814,  înscris în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Axa prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1. – Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID.
Proiectul s-a derulat în perioada 01.03.2020 - 30.09.2022, conform contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene nr. 1448 / 2022.
Obiectivul proiectului a fost reprezentat de Creștearea numărului de paturi pentru diagnosticarea, izolarea și tratamentul pacienților confirmați pozitiv COVID19 prin construcția de facilități mobile modulare compuse din zona de diagnosticare și zona de izolare și tratament pacienți.
Cele 2 (două) Facilități medicale mobile de diagnosticare, izolare si tratament a pacienților pozitiv COVID19 cu forme ușoare și medii, au fost dispuse inițial în locațiile:
- Stadionul Portul - Constanța, format din Sistem modular medical de diagnosticare, izolare și tratament COVID19 (achiziționat în contextul COVID19, format din 19 corturi, 1 container laborator) și zonă de cazare pacienți compusă din 164 de containere;
- Stadionul CFR - Timișoara, format din Sistem modular medical de diagnosticare, izolare și tratament COVID19 (achiziționat în contextul COVID19, format din 19 corturi,1 container laborator) și zonă de cazare pacienți compusă din 135 de containere.
Valoarea proiectului a fost de 32.227.728,26 lei din care contribuția UE este în valoare de 27.393.569,03 lei.

Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020]

Persoană de contact:
PĂCURARU CĂTĂLIN
https://directiamedicala.mapn.ro,
email:directiamedicala@mapn.com,
 tel. 0743880643






15.10.2021
 
DIRECȚIA MEDICALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE LANSEAZĂ PROIECTUL FINANȚAT DIN FONDURI EUROPENE CU TITLUL CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII DE GESTIONARE A CRIZEI SANITARE COVID-19 ÎN REȚEAUA SANITARĂ PUBLICĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE, ÎN VALOARE DE 38,778,337.91 lei

 
Direcția Medicală a Minsiterului Apărării Naționale, anunță lansarea proiectul cu titlul ” Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în rețeaua sanitară publică a Ministerului Apărării Naționale”, proiect cod SMIS 142314,  înscris în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Axa prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1. – Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID.
Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 22 luni, începând cu data 01.03.2020 până la 31.12.2021, conform contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene nr. 618 / 2021.
Obiectivul proiectului îl reprezintă achiziționarea de echipamente de protecție medicală și dezinfectanți necesare dotării unităților sanitare publice din rețeaua Ministerului Apării Naționale și unităților publice de intervenție integrată, pentru gestionarea situațiie pandemice provocate de criza COVID-19 și tratamentul pacienților.
Valoarea proiectului este de 38,778,337.91 lei din care contribuția UE este în valoare de 38,778,337.91 lei.
 
Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020]
 
Persoană de contact:
PĂCURARU CĂTĂLIN
https://directiamedicala.mapn.ro,
email:directiamedicala@gmail.com,
tel. 0743880643


 
 
                          25.07.2022

DIRECȚIA MEDICALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE A FINALIZAT PROIECTUL FINANȚAT DIN FONDURI EUROPENE CU TITLUL CONSOLIDAREA CAPACITĂȚII DE GESTIONARE A CRIZEI SANITARE COVID-19 ÎN REȚEAUA SANITARĂ PUBLICĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

Direcția Medicală a Minsiterului Apărării Naționale, anunță finalizarea proiectul cu titlul ” Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în rețeaua sanitară publică a Ministerului Apărării Naționale”, proiect cod SMIS 142314,  înscris în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Axa prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1. – Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID.
Proiectul s-a derulat începând cu data 01.03.2020 până la 31.12.2021, conform contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene nr. 618 / 2021.
Obiectivul proiectului a fost reprezentat de achiziționarea de echipamente de protecție medicală și dezinfectanți necesare dotării unităților sanitare publice din rețeaua Ministerului Apării Naționale și unităților publice de intervenție integrată, pentru gestionarea situațiie pandemice provocate de criza COVID-19 și tratamentul pacienților.
Valoarea proiectului a fost de 38,778,337.91 lei din care contribuția UE este în valoare de 38,778,337.91 lei.


Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020]


Persoană de contact:
PĂCURARU CĂTĂLIN
https://directiamedicala.mapn.ro,
email:directiamedicala@gmail.com,
 tel. 0743880643






29.09.2022

DIRECȚIA MEDICALĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE A LANSAT PROIECTUL FINANȚAT DIN FONDURI EUROPENE CU TITLUL CREAREA DE CAPABILITĂȚI MEDICALE MOBILE DE DIAGNOSTIC, IZOLARE ȘI TRATAMENT ÎN CONTEXTUL COVID - 19

Direcția Medicală a Minsiterului Apărării Naționale, anunță lansarea proiectul cu titlul ” Crearea de capabilități medicale mobile de diagnostic, izolare și tratament în contextul COVID - 19”, proiect cod SMIS 140814,  înscris în cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, Axa prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1. – Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID.
Proiectul se derulează în perioada 01.03.2020 până la 30.09.2022, conform contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene nr. 1448 / 2022.
Obiectivul proiectului a fost reprezentat de Creștearea numărului de paturi pentru diagnosticarea, izolarea și tratamentul pacienților confirmați pozitiv COVID19 prin construcția de facilități mobile modulare compuse din zona de diagnosticare și zona de izolare și tratament pacienți.
Cele 2 (două) Facilități medicale mobile de diagnosticare, izolare si tratament a pacienților pozitiv COVID19 cu forme ușoare și medii, vor fi dispuse inițial în locațiile:
- Stadionul Portul - Constanța, format din Sistem modular medical de diagnosticare, izolare și tratament COVID19 (achiziționat în contextul COVID19, format din 19 corturi, 1 container laborator) și zonă de cazare pacienți compusă din 164 de containere;
- Stadionul CFR - Timișoara, format din Sistem modular medical de diagnosticare, izolare și tratament COVID19 (achiziționat în contextul COVID19, format din 19 corturi,1 container laborator) și zonă de cazare pacienți compusă din 135 de containere.
Valoarea proiectului a fost de 32.227.728,26 lei din care contribuția UE este în valoare de 27.393.569,03 lei.

Proiect finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020]

Persoană de contact:
PĂCURARU CĂTĂLIN
https://directiamedicala.mapn.ro,
email:directiamedicala@mapn.com,
 tel. 0743880643