DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Pagină Facebook

Centrul Farmaceutic Zonal Sebeș

 
             Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş – Alba a fost înfiinţat în data de 1 Aprilie 1915 la Spitalul Militar „Regina Elisabeta” Bucureşti, sub denumirea Depozitele Centrale Sanitare prin Înalt Decret al Regelui Ferdinand, nr. 708 din 11 Martie 1915.
             În data de 15.08.2002 unitatea a fost inclusă în procesul de restructurare, conform Planului de restructurare şi modernizare a Armatei României. Astfel, cu această dată unitatea funcţionează sub denumirea de Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş – Alba.
             Începând cu data de 01.07.2004 unitatea a fost subordonată Comandamentului Logistic Întrunit până în Decembrie 2007, când a trecut din nou în subordinea Direcţiei Medicale.
             Pînă în anul 1989, Centrul Farmaceutic  Zonal Sebeş a avut ca sarcină aprovizionarea şi împrospătarea stocurilor de mobilizare cu materiale sanitar farmaceutice ale spitalelor militare şi infirmeriilor de unitate. În acelaşi timp a asigurat la ordin materiale sanitare şi medicamente pentru uzul curent al infirmeriilor de unităţi.
            După anul 1989, Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş, primeşte şi gestionează materiale sanitare excedentare sau atipice de pe întreg teritoriul ţării, pe care le valorifică conform legislaţiei în vigoare. Asigură de asemenea întreţinerea, depozitarea şi conservarea instrumentarului şi aparaturii medicale şi aprovizionarea cu aceste materiale, la ordin a formaţiunilor medicale care le solicită.