DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Autoevaluare activității Direcției medicale

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia medicală
tel: 021 319 83 24
e-mail: 
rpdirectiamedicala@gmail.com

Vineri, 3 Februarie, 2017

Autoevaluare activității Direcției medicale

 

Direcția medicală a desfăşurat vineri, 3 februarie a.c., activitatea de Autoevaluare a stării Direcției medicale pentru anul 2016, la Sala Amfiteatru, a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, în prezenţa generalului Ionel CIUCĂ, șeful Statul Major General.

 

Şeful Direcției medicale, colonel medic dr. Ionel OPREA, a prezentat eforturile personalului din Direcția medicală și structurile subordonate pentru îndeplinirea misiunilor și obiectivelor care revin instituției medicale în conformitate cu locul, rolul și destinația lor în cadrul Armatei României.

Totodată, asigurarea stării de operativitate, participarea personalului medico-militar la misiuni în teatrele de operaţii şi la exerciţiile naționale și multinaționale au reprezentat obiective asumate în anul 2016.

În cadrul activității au fost semnalate proiectele majore planificate pentru anul în curs printre care se numără modernizarea sistemului de învățământ medico-militar, în corelare cu nevoile operaționale și sistemul național de sănătate, continuarea participării la exerciții și activități de instruire în comun, precum și constituirea la nivelul Sanatoriului de balneofizioterapie și recuperare medicală Bălțătești a facilităților ce se impun pentru asigurarea asistenței medicale personalului rănit, cu handicap sever și recuperare medicală imediată, cu inserția socio-profesională a familiilor acestora.

La eveniment au participat, de asemenea, locţiitorul şefului Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, general de brigadă dr Constantin Zanfir, șeful Direcției management resurse umane, general de flotilă aeriană dr. Liviu-Marilen Lungulescu, șeful Direcţiei audit intern, general de brigadă dr.ing. Teodor Incicaș, comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", general de brigadă medicdr. Florentina Ioniță-Radu, comandanții tuturor structurilor aflate în subordinea Direcției medicale precum și medicii șefi ai categoriilor de forțe și comandamente de sprijin.