DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară

 
           Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXIII-a ediție, a avut loc, în perioada  11-14 mai, în  Antalya, Turcia.
 Evenimentul, cu tema Suportul medical operațional; Cooperarea civili-militari în situații cu victime multiple,  a reunit specialiști din domeniul medicinei militare aparținând serviciilor de profil din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.
Această manifestare este singura activitate științifică care se adresează întregului personal medico-militar din Ministerul Apărării Naționale (medici, subofițeri sanitari, asistente și studenți ai Institutului Medico- Militar) iar dialogul științific promovat sub egida BMMC, contribuie la creșterea vizibilității activității medico-militare din zona Balcanică.
Delegația României a fost condusă de colonel medic Alexandru KERESZTES, reprezentantul șefului Direcției medicale a Ministerului Apărării Naționale, general de brigadă medic dr. Ionel OPREA.
La încheierea lucrărilor, primul loc a revenit României pentru  cea mai bună lucrare științifică a întregului congres   opținut de doamna medic dr. Mălina CIUMAȘU RÎMBU, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta  Militar “ Dr.  Iacob Czihac” din Iași.
De asemenea, cea mai bună prezentare orală din partea României a revenit maiorului medic Daniel NICA din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene și cel mai bun poster pentru România a fost caștigat de domnului dr. biolog Alexandru VLADIMIRESCU, reprezentant al Centruluide Cercetări Științifice Medico-Militare.
 
 
Direcția medicală