DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Comitetul Șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre NATO

                                                            Comitetul Șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre NATO

           În perioada 28 – 31 mai, la Praga, în Republica Cehă, a avut loc cea de-a 49-a întâlnire a șefilor Serviciilor medicale militare din țările membre ale NATO (COMEDS), activitate la care a participat, ca reprezentant al Direcției medicale, colonelul medic Doina BALTARU, comandantul Spitalului Militar de Urgență dr. Constantin Papilian, din Cluj-Napoca.
         Cu acest prilej, colonelul Doina Baltaru a susținut sprijnul națiunii gazdă pentru exercițiul Vigorous Warrior 19, care va avea loc în România, a participat la întâlnirile care au avut ca teme situaţia operativă medico-militară din teatrele de operaţii și sprijinul medical în operaţii întrunite și la întâlnirile privind suportul decizional al structurilor specializate ale Comandamentului Aliat în vederea asigurării sprijinului medical în operaţiuni NATO.
         Totodată, în cadrul grupurilor de lucru s-au analizat prioritățile privind cercetarea medico-militară din perspectiva COMEDS și s-au stabilit viitoarele conferințe ale structurilor COMEDS implicate în elaborarea politicilor medicale specifice.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                Direcția  medicală