DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

14 iunie - Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

 

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională  și  Centrul de Transfuzie Sanguină București,  organizează joi, 14 iunie, cu prilejul Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, un eveniment special pentru a-i sensibiliza pe angajații M.Ap.N., dar și opinia publică, față de actul donării benevole de sânge și de creștere a adresabilității în contextul schimbării de mentalitate față de acest gest de mare responsabilitate socială.

M.Ap.N. se alătură, în acest mod, campaniei lansate în acest an de Organizația Mondială a Sănătății sub deviza ,,Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață!".

 

Astfel, programul zilei de joi, 14 iunie, cuprinde:

 

- Între orele 7.30 și 10.00,  la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină a Ministerului Apărării Naționale (cu sediul în incinta Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”dr. Carol Davila” - SUUMC) - acțiune de donare de sânge de către membri ai Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir”, studenți ai Institutului Medico-Militar și angajați din SUUMC.

- Între orele 7.30 și 10.30, personalul U.M. 01961 Otopeni va dona sânge, la sediul unității.

- Între orele 9.00 și 13.00, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău – acțiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în cadrul evenimentului de amploare care sărbătorește și recunoaște eroul social - donatorul de sânge. Pentru prima dată, Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. va fi co-organizator în spațiul public, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională  și  Centrul de Transfuzie Sanguină București.

- Ora 11.00 - Conferință de presă organizată de Centrul de Transfuzie Sanguină București, în Parcul Regele Mihai I/Herăstrău.

Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvoratorul de Mir”, Asociația Invinctus România, Asociația Studenților în Medicină Militară și comunitatea de donatori implicați (bloodFLUENCER-ii) vor susține evenimentul.

 

***

 

Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, unic în Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a reușit, în cei 50 de ani de existență, să se impună în sistemul național de transfuzie sanguină ca o unitate etalon aliniată la standardele internaționale în domeniu.