DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară la București

MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE
Direcţia medicală
tel: 021 319 83 24
e-mail: 
rpdirectiamedicala@gmail.com

Vineri, 3 Iunie, 2016

Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară la București

Anul acesta, Congresul Comitetului Balcanic de Medicină Militară (BMMC), manifestare științifică aflată la cea de-a XXI-a ediție, a avut loc, în perioada 31 mai — 3 iunie, la Palatul Cercului Militar Național. Evenimentul, cu tema BALKAN MILITARY MEDICINE – FUTURE CHALLENGES, a reunit specialiști din domeniul medicinei militare aparținând serviciilor de profil din Albania, Bulgaria, Grecia, România, Serbia și Turcia.

Această manifestare este singură activitate științifică care se adresează întregului personal medico-militar din Ministerul Apărării Naționale (medici, subofițeri sanitari, asistente și studenți ai Institutului Medico- Militar) iar dialogul științific promovat sub egida BMMC, contribuie la creșterea vizibilității activității medico-militare din zona Balcanică.

Cu această ocazie, se asigură condițiile pentru îndeplinirea obiectivelor de cooperare bilaterală în domeniul medico-militar, privind medicina operațională și interoperabilitatea, atât în context geostrategic cât și în cadrul parteneriatelor euro-atlantice.

În încheierea lucrărilor BMMC, s-a desfășurat cea de-a 39-a întâlnire a președinților și secretarilor birourilor naționale ale țărilor membre, întâlnire în cadrul căreia Serbia își va asuma, pentru anul 2017, președinția organizării celei de-a XXII-a ediții a congresului.

***

Bazele acestei cooperării inter-regionale au fost puse în anul 1995, când România, Grecia și Turcia au resimțit atât nevoia deschiderii unor canalele de dialog în domeniul medico-militar, cât și constituirea unor echipe flexibile, multidisciplinare și care să dețină capabilitățile necesare atât asigurării suportului de specialitate pentru intervențiile în situații de urgență/criză, cât și managementul consecințelor, în astfel de cazuri.

 

                                                                                                                                Biroul secretariat și relații publice