DIRECȚIA MEDICALĂ a Ministerului Apărării Naționale

EU MoDex 2018

EU MoDex 2018

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, și șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, au verificat astăzi în teren, în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație din comuna Pantelimon, împreună cu comisarul european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, Christos Stylianides, viabilitatea interconectării capabilităților militare de medicină operațională ale Armatei României cu structurile angajate prin mecanismele naționale și europene de intervenție în situațiile majore de urgențe civile.

Spitalul de campanie al M.Ap.N. (Modulul ROL 2 extins) a fost instalat de Direcția Medicală în poligonul Centrului 70 Geniu Aviație, din com. Pantelimon, în termenele prevăzute de baremele operaționale, fiind deja în măsură să primească pacienți.

Spitalul poate funcționa în această configurare la standardele unui spital public de urgență, asigurând module de
triaj, laborator, radiologie, farmacie, sterilizare, modul operator, postoperator și de recuperare.

Conducerea MApN a prezentat comisarului Stylianides planurile de extindere și modernizare a sistemului medical militar, la standardele conceptului de medicină operațională, care să permită asigurarea de servicii medicale de înaltă calitate pentru personalul armatei, la pace sau pe timpul acțiunilor militare în teatrele de operații, dar și pentru populația civilă în situații de urgență, precum cea simulată pe timpul actualului exercițiu de simulare a unui seism major.